Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

A belső adatlopások elkerülésének fontossága

Adatvédelem

Az információ érték, az információ hatalom. Mivel a közelmúltban ugrásszerűen megnőtt az adatlopások száma, minden tudatos és felelős ügyvezető számára egyre inkább előtérbe kerül az adatvédelem. Az illetéktelenek kezébe került adatok hatalmas veszteséget jelentenek minden vállalkozásnak.

Felbecsülhetetlen következményei lehetnek annak, ha bizalmas adatai, céges levelezése, pénzügyi információi, termékeinek receptúrája, biztonsági rendszerének kódjai, jelszavai illetéktelen szemek és kezek közelébe kerülnek.

Az adathalászok áldozatául esett vállakozások nemcsak kiszolgáltatottá válnak, hanem elveszíthetik az ügyfelek és a partnercégek bizalmát, romlik a hírnevük az ügyfelek és a konkurencia szemében is. Sokan nem is gondolnák, hogy a külső behatolások mellett az egyik legnagyobb veszélyforrás éppen a saját alkalmazottak köre, akik néha tájékozatlanságukból kifolyóan, esetenként azoban szándékosan okoznak problémát. Ezért fontos, hogy az alkalmazottai lojálisak legyenek, saját feladatunknak tekintség a cég adatvédelmét, motiválva és képezve legyenek az üzleti titkok megtartásának módjairól, és törekedjenek a maximális adatvédelem elérésére.

Print Friendly, PDF & Email