Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

A plazma TV készülékek előnyei

Plazma TV

Plazma TV

A televízió már az 1930as évek óta része az emberi létnek. Sokat fejlődött az óta a tévék ipara és mára már a legjobb minőségű készülékeket is megkaphatjuk a boltokban, sőt egyes televíziók már 3D-s képet is tudnak adni. A televíziók modern változatai a Plazma TV készülékek, melyek jóval előnyösebbek, mint a hagyományos képcsöves tévék.

A hagyományos tévék rengeteg port vonzanak a képernyőre, mivel a képfelület töltése negatív a becsapódó elektronok miatt. A Plazma TV készülékek ezzel szemben kevésbé porosodnak és jóval szebb képet adnak, mint hagyományos társaik. A mai plazma TV-k méretei jóval nagyobbak, mint régebbi társaiké, azonban rendkívül vékonyak, léteznek már 3-4 centi vékony tévék is, ami igen elképesztő. A TV készülékek legtöbbje jól felszerelt és sok további opcióval is rendelkeznek, mint például az USB csatlakozó, melyen keresztül külső merevlemezről lehet tartalmat lejátszani, legyen szó filmről vagy zenéről egyaránt. Az USB-s adatátvitelnél fontos, hogy olyan formátumban legyen a tartalom, melyet a plazma TV képes kezelni. Egyes plazma TV készülékekben fényérzékelő is van, amelyek a szoba fényviszonyainak megfelelően állítják be a fényerőt, így spórolhatunk is az árammal, ha nincs szükség nagy fényerőre.

A Plazma TV-k szükségesek ahhoz, ha HD felbontásban szeretnénk filmet nézni, vagy a HD csatornák tartalmát megtekinteni. A modern TV-k nem csak 720p felbontásra, hanem 1080p, azaz full HD lejátszására is képesek. Ezek a TV-k sajnos nem mindig olcsók, és mint minden elektromos készülék esetében, a határ a csillagos ég. Egyes TV-k több százezer forintba is kerülhetnek, de megérik az árukat.