Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

A televízió fejlődése és szerepe

Televízió a mindennapokra.

Televízió a mindennapokra.

Amióta csak léteznek tévék, az emberek néha órák hosszat töltenek a képernyő előtt. A televízió segítségével megnézhetünk egy focimeccset, egy érdekes dokumentumfilmet, a kedvenc sorozatunk legújabb részét vagy egy filmet is. A mai rendszerek segítségével már akár rögzíthetünk is filmeket úgynevezett média box segítségével. A szolgáltatók általában a csomag mellé adják az ilyen készülékeket, melyet össze is szerelnek egy kisebb költség fejében.

A televízió és a média boksz által nyújtott előnyök listája végtelen hosszú. Beállíthatjuk időzítőre kedvenc műsorunkat, vagy ha nem leszünk otthon, akár fel is vehetjük, hogy majd később megnézzük. A televízió jelentős ismeretterjesztő hatással bír. Több tucat csatorna sugároz ismeretterjesztő és dokumentumfilmeket a vadvilágtól az univerzum atomjairól szóló műsorokig. Érdemes ezekbe bepillantást nyerni, hiszen bővíthetjük tudásunkat, ami sosem árt. A megfelelő előfizetéssel több száz csatorna is a rendelkezésünkre állhat, melyeket bármikor nézhetünk. A televízió megjelenése óriási hatással volt a fogyasztói társadalomra.

Érdemes bepillantani a múltba is. Régen luxuscikknek számított a készülék és a színes adás is csak álom volt. Körülbelül 10 házra jutott egy tévékészülék, melyen csak időszakosan mentek adások és azok sem voltak túl változatosak. Természetesen a helyzet sokat javult az évek során és mára már több száz ország több ezer csatornája létezik a világon. Hihetetlen, hogy a televízió mennyi fejlődésen ment keresztül az évek során.