Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Az e olvasó előnyei

e olvasó

E olvasó

Az olvasás szerelmesei sok éven keresztül könyveket használtak az olvasáshoz, azonban érdekes módon a digitális korszak már ide is betört. Évezredek óta használ az emberiség papírt az információ közvetítéséhez, azonban manapság már vannak olyan kütyük, melyek ezt is felváltják. Az e olvasók hatalmas népszerűségre tettek szert az elmúlt években, mivel teljes mértékben kiaknázzák a digitális technológia előnyeit.

Egy rendkívül kis eszközről van szó, mely kifejezetten vékony és több száz könyvet képes eltárolni. Ha belegondolunk, hogy hagyományos könyvből maximum 2-3-at tudunk magunkkal vinni anélkül, hogy leszakadna a táska, akkor ez igen jó eredmény! Az e olvasót magunkkal vihetjük kedvenc könyvünket, olvashatjuk, ha pedig meguntuk, akkor válthatunk egy másikra! Nem kell ráadásul vaskos könyveket cipelni magunkkal, elég csak egy kisméretű eszközt vinni egy tokban.

Érdemes belegondolni abba is, hogy jóval környezetbarátabb megoldás e olvasót választani, hiszen nincs szükség oly sok papírra a könyvgyártáshoz, és manapság már szinte minden könyv elérhető e könyv formátumban is, így azonnal letölthetők közvetlenül az e olvasókra. Az e-book olvasók megjelenítője egy speciális e-ink alapú anyaggal dolgozik. Az e-ink elektronikus tintát jelent, és egy olyan technológiát takar, melynek alkalmazásával minimálisra csökkenthető az e-bookoknak a valódi, papíralapú könyvekkel szembeni különbözősége.

Amit még érdemes kiemelni, hogy az e olvasó remekül olvasható napfényben, ráadásul nagyon kevés energiát használ fel, és még az olcsóbb modellek is több hétig bírják egy töltéssel. Ennek köszönhetően az e-book olvasók akár több hétig is bírják egy töltéssel. Az e-ink technológiát azért is szeretjük, mert kíméli a szemet, ráadásul szinte semmi különbség nincs a hagyományos könyvek és az e olvasó olvasása között. Akinek tehát nem fontos a tényleges papír feeling-je, szaga, tapintása, annak érdemes kipróbálni az elektronikus olvasóeszközöket, hiszen sok helyet spórolhat meg táskájában!