Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Az érintőképernyős telefonok forradalma

érintőképernyős telefonok

Érintőképernyős telefonok

Sok éve élvezzük már minden nap az okostelefonok előnyeit, azonban érdemes lehet egy pillantást vetni a múltra, hogy rájöjjünk: a technológia rengeteget fejlődött az elmúlt pár évben, ráadásul gyorsabban, mint valaha. Az érintőképernyős telefonok sokkal egyszerűbbé, praktikusabbá és szórakoztatóbbá tették mindennapjainkat, ugyanis számos dolog sokkal interaktívabban telik. Youtube videók a villamoson, metrón, buszon? Nem probléma!

Kedvenc játékaink miatt sem kell már a gameboy-ért és egyéb eszközökért nyúlni, hiszen ott az okostelefon, az App Store és a Play Áruház. Ha szórakozni akartunk a régi mobilok idejében, akkor legtöbbször meg kellett várni, amíg hazaértünk, hiszen csak ott voltak olyan eszközök, mint például a tévé, számítógép, Playstation, melyek igazán interaktív szórakozást kínáltak. Az érintőképernyős telefonokkal azonban új korszak kezdődött, hiszen rendkívül interaktívvá tehetjük mindennapi telefonos élményeinket.

Az új Samsung, Apple, Huawei, Sony, LG és egyéb készülékek lehetővé teszik, hogy élvezzük kedvenc filmjeinket, sorozatainkat és játékainkat egyaránt az otthontól távol is. Az érintőképernyős telefonok további nagy előnye, hogy maximális hely marad a tartalom megjelenítésének, hiszen a fizikai gombok eltűntek, és egy eltűntethető, de bármikor előhívható képernyőn kaptak helyet, tehát fizikai felületre nincs szükség a billentyűzet tárolásához.

Az érintőképernyő használata sokkal egyszerűbb és vizuálisan aktívabb, mint a gombos mobilok, melyek manapság már főleg csak eldobható mobilként üzemelnek. Az okostelefonok tehát interaktív eszközök, melyek a szórakozást, a könnyű tájékozódást és a mindennapi ügyek kényelmes intézését is az emberek kezébe adták. A hagyományos mobilok erre nem voltak képesek, azonban feladatukat remekül szolgálták. Telefonálásra és szöveges üzenetek küldésére még ma is tökéletesen alkalmasak, és ideiglenes vagy céges készülékként megfelelők sok helyzetben. Az érintőképernyős mobilok azonban alkalmasabbak fő készülékként, hiszen számos olyan funkciójuk van, melyet kár volna kihagyni.