Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Az mp3 lejátszó futáshoz tökéletes választás!

mp3 lejátszó futáshoz

Mp3 lejátszó futáshoz

Az okostelefonok forradalma sok klasszikusnak mondható eszközt kiszorított a piacról. Az mp3 lejátszó is ezek közé tartozik, hiszen a zenelejátszó szerepét szinte minden helyzetben átvették a modern telefonok. Van azonban egy apró szegmense életünknek, ahol az mp3 lejátszók még jól jönnek, ez pedig a sport, ugyanis az okostelefonok igencsak nagyok, robosztusak, és nem igazán lehet őket kényelmesen tárolni sportolás közben sehol.

Az mp3 lejátszó futáshoz például tökéletes választás, ugyanis egy apró eszközről van szó, melyet kezünkben is foghatunk, de akár zsebünkbe is tehetünk, jóval kevesebb helyet foglal és könnyebb is, mint egy okostelefon. Habár ezeknek az eszközöknek akkora piaca már nincs, mint régen, számos cég foglalkozik még mindig zenelejátszók gyártásával. Ha például egy teljesen minimalisztikus, miniatűr zenelejátszót keresünk, akkor akkor az Orion OMP-09 széria jó döntés lehet. Ezeket a lejátszókat párezer forintért meg lehet venni és igazából nincs rajtuk semmi felesleges funkció.

Lehet váltogatni a számok között, és ennyi. Beépített memóriát nem tartalmaznak az eszközök, de microSD kártyával 8 GB-ig bővíthetők. A kezelőgombok szintén minimalisztikusak: léptetés előre és vissza, hangerő +/-, lejátszás, szünet, továbbá egy be/kikapcsoló gomb van még rajta. Ezek az apró lejátszók tökéletes arra, hogy sportolásnál betegyük őket zsebünkbe és hallgathassuk kedvenc számainkat anélkül, hogy egy fél kilós okostelefonnal kéne bajlódni.

Az Orion mp3 lejátszó futáshoz tökéletes, hiszen kisméretű, kézben vagy zsebben is elfér és a lötyögés sem árt neki, továbbá minket sem zavar, mert súlya kicsi. Érdekes egyébként belepillantani, hogy a skála másik végén mi a helyzet. Az Orion ugyanis a minimalisztikus lejátszókat gyártja, azonban a Sony nem adta még fel a versenyt és egészen prémium minőségi lejátszókat is biztosít. Ilyen például a Sony NW-WM1Z 256GB, mely több, mint 1 millió forintba kerül. Ez persze már nem az, amit sportolni viszünk, azonban érdekes, hogy még ilyenek is megfordulnak a piacon.