Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Használt laptop eladó. Megvegyük?

Használt laptop eladó

Amióta az elektronikai termékek ára az egekben van, sokaknál merül fel a gond, hogy milyen laptopot válasszanak és hol vegyék meg azt. Újonnan vásárolni laptopokat igen drága mulatság, ezért sokan inkább a használt piacon nézelődnek gépek után. Ez remek spórolási lehetőség, de csak akkor, ha tudjuk, hogy mit csinálunk. A használt piacon elektronikai termékeket vásárolni azért nem lehet szerencsés, mert nem mindig derül ki, hogy az előző tulajdonos hogyan bánt az adott eszközzel.

A külső jegyeket értelemszerűen látjuk, de például egy széttuningolt overclock-olt gamer laptop esetében nem biztos, hogy észrevesszük a belső alkatrészek degradáltságát. Ha tehát használt laptop eladó, akkor mindig mérjük fel igényeinket és vállaljuk azt a kockázatot, hogy a legtöbb esetben garancia nélküli használt termékeket vásárolunk, melyek javításának költségeit már magunknak kell állni. A használt laptopok terén érdemes azt észben tartani, hogy nem szabad túl régi gépet vásárolni.

Egyrészt ezek már nagymértékben elavultak, másrészt igen magas a meghibásodás lehetősége, továbbá a legtöbb esetben a teljesítmény sem számít már kielégítőnek. Ha van használt laptop eladó, akkor inkább a modernebb gépek között nézelődjünk, ugyanis ezek jobban fel vannak készítve a modern alkalmazásokra és azok igényeire. Mindenki bizonyára tapasztalta már, hogy a laptopok belassulnak néhány év után. Ez részben az elhasználtságnak és a fejlődő alkalmazásoknak tulajdonítható be, és éppen ezért túl régi gépet nem érdemes vásárolni, mivel az élmény valószínűleg nem lesz kielégítő.

A használt laptopok legnagyobb előnye az újonnani gépekhez képesti olcsóság. Ha tehát kiszemeltünk egy vadiúj laptopot, de az picit drága, akkor érdemes megnézni, hogy használatan elérhető-e. Tekintve, hogy új modellről van szó, az árcsökkenés nem lesz a legjelentősebb, azonban még mindig olcsóbban tudjuk megvenni, mintha boltban vásárolnánk, és lehet, hogy még garancia is jár hozzá, feltéve, hogy az előző tulajdonos nem piszkált bele.