Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Hasznunkra válik a kapu távirányító

Kapu távirányító

Az elektronika gyorsan fejlődött az elmúlt néhány évben. Sorra jelentek meg olyan újdonságok, amiket 10 éve még csak elképzelni sem tudtunk volna. Szerencsére ma már a szakemberek és a cégek mindent a rendelkezésünkre bocsájtanak, hogy kényelmes körülmények között élhessük az életünket. Éppen ez a kapu távirányító szerepe is. Sokak vágyálma, hogy amikor hazaérnek fáradtan a munkából, csak egy gombnyomásba kerüljön, hogy kinyíljon előttük a bejárat.

Ez ma már mindennapos rutin. Voltaképpen egy kapu távirányító és a hozzá szükséges technikai rész minimális összegekért kapható. Természetesen nem mindegy, hogy mégis miben gondolkodunk. Vannak drágább szerkezetek, amik ennek megfelelőn kitűnően festenek. Ha mondjuk egy teljesen új otthont tervezünk vagy alapos felújítást a régin, akkor a kapu távirányító és vele járó rendszerek kiépítése megfontolásra ad okot.

Ennek számos előnye van amellett, hogy kényelmes. Képzeljük el, hogy amikor este hazaérünk, akkor éppen szakad az eső és tombol a szél. Ki akar ilyenkor kiszállni a kocsiból, hogy kézzel nyitogassa a kaput? Nem egyszerűbb megnyomni egy gombot és már mehetünk is tovább? Ha egy összetett rendszert építünk ki, akkor a kapu távirányító könnyedén vezérelhet 2 részt is.

Így aztán a garázsajtó is azonnal kitárul előttünk és nekünk csak be kell parkolni ezzel elkerülve a kinti természeti csapásokat. Az interneten számtalan jó ötletet találunk arra vonatkozóan, hogy a kapu távirányító és a nyílászáró részek összhangját milyen módon érdemes megoldani az egyediség és hatékonyság jegyében.