Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Hol járnak az mp4 lejátszó árak?

mp4 lejátszó ár

Mp4 lejátszó ár

Sok évvel ezelőtt, amikor még nem voltak okostelefonok, az mp3 és mp4 lejátszók uralták a zene és a videók világát. Azóta azonban sokat változott a világ, és az okostelefonok úttörése kiszorította életünkből és a piacról is a jó öreg mp3 és mp4 lejátszókat. Ez egész egyszerűen azért történt, mert az okostelefon mindent képes egymaga elvégezni, míg a lejátszók egyetlen feladatra voltak orientálva: zene vagy videó lejátszására. Az ember praktikus lény, nem szeret külön eszközt hordozni minden feladatra. Így tehát az okostelefonok nagyrészt átvették a lejátszók szerepét.

Lehet azonban manapság is mp3 és mp4 lejátszókat kapni. Ha valaki szereti a retro feeling-et, vagy nem szereti a digitális zenelejátszókat, hanem az mp4 lejátszókra esküszik, akkor igen sok lehetőség áll manapság is rendelkezésre. Az mp4 lejátszó ár igen változatos, annak ellenére, hogy kihalófélben lévő eszközről van szó. Vannak piszok olcsó lejátszók, melyek igazából a legalapvetőbb szinten hozzák és szimplisztikusak.

Érdekes módon azonban az mp4 lejátszóknak van még mindig egy presztízs rétege, mely elképesztő összegekért kínál lejátszókat. A Sony NW széria, valamint a FiiO X7 Mark II is ilyenek. Ezek a lejátszók többszázezer forintba kerülnek, és egyértelmeűen az audiofiloknak lettek készítve. 192 Khz-es ráták, 24-32 bites hangterjedelem, beépített hangszínszabályzók és sok egyéb dolgot kínálnak ezek a csodalejátszók, melyeket valóban csak azok vesznek, akik el akarják mondani, hogy a legjobb audio eszközöket birtokolják.

Az X7 Mark II modellben a FiiO újraértékelte a digitális/analóg átalakítót, és a legújabb generációs 8 csatornás ESS 9028PRO DAC átalakító került az eszközbe, mely hibátlan berendezés. Ezúttal egy jó minőségű, szigorúan kiválasztott stúdióváltozatra esett a választás, melyet sok hangkártya is előszeretettel használ. Érdekesség, hogy ezáltal a lejátszót számítógépről vagy a laptopról is használhatjuk USB-DAC-ként is. Az Android alapú, nagyfelbontású, veszteségmentes, hordozható lejátszóban a legjobb AD8620 precíziós, széles sávszélességű JFET operációs erősítő kap helyet, ezáltal páratlan hangminőséget garantálva. Az mp4 lejátszó ára többek között ezért is olyan magas.