Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Hordozható CD lejátszók, avagy a múlt relikviái?

Hordozható CD lejátszó

Réges régen a kazettás magnók uralták a mindennapokat. Ahogy azonban a technológia fejlődött, úgy fejlődtek a zenehallgatás eszközei is, és sok régi eszköz egész egyszerűen elavult, kiment a divatból, vagy már nem számított többé praktikusnak. A hordozható CD lejátszókkal is ez történt, ugyanis manapság már mindenki vagy otthoni hi-fi berendezéseken, vagy okostelefonon, vagy laptopról vagy rádióból hallgat zenét, és a CD, mint adathordozó már szinte teljesen értékét vesztette, hiszen számos eszköz sokkal nagyobb és praktikusabb tárhelyet biztosít zeneszámoknak.

A hordozható CD lejátszók főleg az oktatásban maradtak meg, például nyelvórákon manapság is nagy hasznukat lehet venni, hiszen nem olyan fontos a hangminőség, csak a beszéd hangjának sugárzása, erre pedig ezek az eszközök tökéletesek, hiszen bárhova elvihetők. A Philips gyárt még igen csicsás hordozható CD lejátszókat nem is kevés pénzért, melyek kifejezetten a retro szerelmeseinek készültek.

Ilyen például a Philips PX840T/12 Hordozható CD hangsugárzó, mely egészen elképesztő funkciókkal és digitális fényekkel is rendelkezik, hogy azonnal megspékeljünk vele bármilyen partit. A Philips PX840T hordozható hangrendszerrel kiválthatjuk a hangszórókat, a kábeleket, hiszen minden itt van egyben. Bluetooth, USB, CD és FM/MW-rádió forrásból is lehet zenét közvetíteni a lejátszóra, melyben a beépített dinamikus fényhatások rendszere és az 50 W kimeneti teljesítmény kifejezetten érdekes zenehallgatási élményeket nyújt. Igazából olyan, mint egy miniatűr diszkó hangokkal, fényekkel, mindennel.

A modern technológia előnye, hogy az ilyen régi készülékeken is, mint a hordozható CD lejátszók, használhatunk olyan modernitásokat, mint a digitális hangzásszabályzás, mely lehetővé teszi, hogy az előre beállított Jazz, Rock, Pop és Classic opciók kiválasztásával optimalizáljuk a különböző zenei műfajok frekvenciatartományait, így minden egyes műfajnál a műfajnak megfelelő paraméterek szerint optimálisan szólnak a hangszórók. A jazz számok kellemesek, a rock számok pedig dübörögnek! Erre képesek manapság a hordozható CD lejátszók.