Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Ma már a könyvek online is beszerezhetők

Könyvek online

A mai fiatal korosztály esetében elég nagy problémát jelent, hogy nem olvasnak eleget. Egy felmérés szerint, ami néhány mondatnál hosszabb terjedelmű szövegösszefüggés, azt már figyelemre sem méltatják a tizenévesek. Mit lehet ez ellen tenni? A tudomány és technológia igyekszik megfelelni az igényeknek, ezért a különféle könyvek online is elérhetők.

Ha már a hagyományos, nyomtatott változat divatja múlt, akkor legalább legyen meg a lehetőség arra, hogy a könyvek online rendelhetők, kinyithatók legyenek, ha véletlenül igénye van valakinek az olvasásra. Természetesen, nem egészséges hosszú időn keresztül a számítógép monitorját bámulni, de vannak más opciók is.

Megfelelő program letöltésével a könyvek online megjeleníthetők az okostelefonokon vagy tableteken. Léteznek kifejezetten ezen célból megvásárolható úgynevezett e-book olvasók. Minden meg van adva ahhoz, hogy kulturálódjunk és visszataláljunk a képzelet világába kicsit mellőzve a filmeket és közösségi médiát. Ha már könyvek online, akkor ismerjük meg ezeknek egy másik előnyét.

Kicsit abszurdnak tűnik, hogy fákat vágnak ki papír készítés céljából, amire aztán ráírják, miért nem szabad fákat kivágni. Ennek mostantól akár véget is vethetnénk, mert a könyvek online még könnyebben is hozzáférhetők. A tárolásukkal sem lesz problémánk a későbbiekben. Mi kell ennél több? Rendezzünk be otthon egy virtuális könyvtárat és fejlesszük tudásunkat ezen keresztül, amikor csak módunkban áll. Ne feledjük tehát, hogy a könyvek online is rendelkezésünkre állnak.