Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Miért jó az e könyv letöltés és az e könyv olvasás?

E könyv letöltés

E könyv letöltés

Az olvasás már évszázadok óta az egyik legnépszerűbb szabadidős tevékenységnek számít a világon, azonban nemrég vált csak igazán praktikussá. Az e könyvek megjelenése óta nem kell magunkkal hordozgatnunk a súlyos vastag könyveket, hiszen szinte mindet magunkkal vihetjük elektronikus formában egy kis eszközön. Az e könyv letöltés éppen ezért sokkal népszerűbb lett az elmúlt években, hiszen már a könyvesboltba sem kell kedvenc könyveinkért bemenni.

Egyszerűen megvesszük egy webáruházban a könyvet, majd letöltjük azt számítógépünkre és átrakjuk az olvasó eszközre, melyeken rengeteg könyv elfér. Sokan persze maradnak a hagyományos könyvek mellett, és ez érthető is. A „valódi” könyveket tapintani, lapozni, szagolni lehet, továbbá a könyvolvasás feeling-jéhez mindig is hozzátartozott az, hogy papírt lapozgatunk. A digitális olvasásnak azonban sok előnye van, mivel számos új lehetőséget nyújt nekünk.

Miért érdemes tehát e könyveket olvasni és elektronikus olvasó eszközöket használni? Legfőbb oka természetesen a praktikusság. Egy könyvolvasón több ezer könyvet lehet tárolni, míg a nyomtatott könyvek esetében maximum 3-4-et tudunk magunkkal vinni anélkül, hogy táskánk le ne szakadna a súlytól. Ez a legtöbb esetben a nyaralások alkalmával értékelődik fel, de gyakran előfordul, hogy egyetlen könyvet is nehéz belezsúfolni a táskába, hiszen annyi mindent kell minden nap magunkkal vinnünk.

Az e könyv letöltés által minden könyvünk online formátumban nálunk lehet, és azt olvashatjuk bármikor, amelyet akarjuk. Egy modern elektronikus olvasó eszközön például könyvek százait is eltárolhatjuk! A nyomtatott könyvben ráadásul nem tudunk szavakat gyorsan kikeresni sem, valamint a papír fizikai tulajdonságai miatt az egész könyv viszonylag gyorsan is amortizálódik. Egy megfelelő tárhelyen azonban könyveink örökké élhetnek, és az e könyv letöltésnek, valamint az e olvasó eszközöknek ez a valódi előnye. Praktikusság, hordozhatóság és olcsóság is hosszú távon.