Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Miért jók a dual sim mobilok?

mobiltelefon dual sim

Mobiltelefon dual sim

Csábító lehet, hogy mobiltelefonunkban 2 sim kártya legyen, azonban sokakat az tántorít el, hogy a hibrid kialakítású telefonokba vagy SD kártyát, vagy egy másik sim kártyát teszünk. A régebbi készülékeknél sajnos el kell fogadnunk ezt a korlátot, azonban az újabb okostelefonoknál általában meg van oldva, hogy 2 sim kártya és egy SD kártya is elférjen a készülékben. Mi azonban az előnye 2 sim kártyának? A legtöbb ember csak egyet használ.

Nos, a dual sim talán legnyilvánvalóbb előnye az, hogy rugalmassá teszi kontaktjaink kezelését. Egy sim kártyát használhatunk baráti és családi kapcsolatainkra, míg másikat megtehetjük céges sim-nek, melyen ügyintézünk vállalkozásunk számára és tartjuk üzleti partnereinkkel a kapcsolatot. A mobiltelefon dual sim kivitelben manapság már nem nagy ritkaság, ugyanis a Samsung, LG, Huawei is sok készülékét dual sim-ben gyártja, pont azért, mert felfedezték az ebben rejlő előnyöket a minimális extra ráfordítás mellett (először Kínában terjedt el).

A két sim kártya nagy előnye, hogy egyszerre két aktív előfizetéssel is rendelkezhetünk, és azt is megadhatjuk, hogy melyik kártya mikor legyen aktív. Aki tehát a céges számot például csak munkaidőben akarja használni, az beállíthatja, hogy a céges sim csak reggel 8-tól este 6-ig üzemeljen, utána ezen a számon nem leszünk elérhetők. Igen praktikus, ha sokszor kereshetnek meg minket potenciális partnerek a nap során, azonban esténként nem akarjuk, hogy bárki zavarjon minket.

A dual sim mobiltelefonok azért is hasznosak, mert külföldre utazás esetén egy külföldi előfizetésre is szükségünk lesz, azonban nem feltétlenül akarjuk a hazait megszakítani, és ugyanarra a sim-re kötni egy új szerződést, hanem jobban járunk, ha egy másik kártyát használunk erre, így két számunk, két előfizetésünk is élhet, és mindenki elér minket a megfelelő számon. A mobiltelefonok dual sim kivitelben tehát igen hasznosak, és előnyeiket éppen ezért manapság már rengetegen használják ki. A mobiltelefon dual sim kivitelben tehát egy hasznos extra.