Mobilok, kütyük, elektronikus cuccok…

Szilikon sütőforma

Változatos szilikon sütőformák

Változatos szilikon sütőformák

A szilikon, mint alapanyag a konyhai felszerelések világát is megreformálta. Nagyon sok minden készül belőle, mint a tárlódobozok, konyhai eszközök bevonatai és a legkülönbözőbb sütőformák is. Jelenleg a szilikonnak semmilyen ismert káros hatása nincs, reméljük ez így is marad. A legtöbb újfajta sütőforma szilikon anyagból készül.

Ez egy olyan tapadásmentes, rugalmas anyag, amit nem kell sütés előtt olajozni, könnyű elmosni és szemre sem utolsó. Ez az élénk színű sütőforma a konyhaszekrényben sem mutat rosszul. Ezen felül nem csörög-zörög, mint a bádogból készültek, mivel gumiszerű anyaga nagyon jól idomul.

Ez a sütőforma könnyen tisztítható, csak arra kell figyelni, hogyha mosogatás után ismét zsíros hatást mutat, az nem a háziasszony ügyetlensége, hanem az anyag tulajdonsága.

Ugyanis a szilikon magába szívja a süteményből az olajt, majd a sütés után a felesleget kiengedi. Ez okozza, hogy a következő nap a forma enyhén olajos lehet. Ilyen esetben csupán annyi a teendő, hogy meleg vízzel ismét el kell mosni.